Brončana petlja ranokarolinške ostružne garniture s Putalja iznad Kaštel Sućurca (Archaeologia Adriatica, 2010)
U tekstu se razmatra petlja ranokarolinške ostružne garniture za koju se može pretpostaviti da potječe iz ranosrednjovjekovnog groba uništenog kasnijim ukopima. Petlja ima izravnu analogiju u primjercima iz jednog od kneževskih grobova uz baziliku Sv. Marije na Crkvini u Biskupiji. Ujedno je i prvi takav nalaz na solinsko-kaštelanskom prostoru u neposrednom zaleđu Splita.