Kastrum Burnum: između starih iskopavanja i novih istraživanja (Archaeologia Adriatica, 2011)
Ostaci rimskog Burnuma nalaze se na obali rijeke Krke, unutar istoimenog Nacionalnog parka. Prva sustavna arheološka istraživanja u Burnumu vršio je Austrijski arheološki institut iz Beča: 1912. i 1913. godine te opet 1973. i 1974. godine kada su započela i istraživanja vodovoda za Burnum pod vodstvom Arheološkog muzeja u Zadru. Godine 2003. započela su istraživanja amfiteatra koja provole Sveučilište u Zadru i Gradski muzej u Drnišu. Između 2005. i 2007. godine u Burnumu su provedene i tri istraživačke kampanje Laboratorija za istraživanje arheoloških struktura Odjela za arheologiju Sveučilišta u Bolonji prilikom kojih su se koristile neinvazivne metode. temeljem tih istraživanja, članak donosi opću sliku povijesno-urbanističkog razvoj Burnuma u širem kontekstu povijesti rimske provincije Dalmacije.