Dva skupna nalaza kasnoantičkog novca iz okolice Zadra (Archaeologia Adriatica, 2017)
U radu su kataloški obrađena dva skupna nalaza kasnoantičkog novca iz okolice Zadra. Prvi nalaz je 9 komada novca nađenih u amfori u podmorju blizu otoka Oliba 1962. godine, a datiranih od Tacita pa do Konstancija I. Drugi je ostava od 27 komada novca iz perioda vladavine Konstantina I. i njegovih sinova bez podrobnijeg konteksta nalaza, pronađena 1963. godine na položaju „Travnjaci“ u Radovinu. Prvi i drugi skupni nalazi međusobno su slični jer sadrže novac iz vrlo uskoga vremenskog okvira. Radovinska ostava sadrži i dva neuobičajena komada Konstantinova novca kovanog u Ticinu, od kojih jedan ima iregularan revers, a drugi na aversu na portretu iznad lovorovog vijenca ima naknadno utisnut znak. Terminus ante quem za skupni nalaz kraj Oliba je 296. godina, a za onaj iz Radovina nešto iza rujna 326. godine.