(untitled) (In situ, 2024)
Tijekom 2022. godine, Odjel za arheologiju Sveučilišta u Zadru proveo je probno arheološko istraživanje na položaju Graduša – Lokve u Islamu Grčkom. Riječ je o položaju gdje je šezdesetih i sedamdesetih godina 20. stoljeća površinski prikupljena bogata arheološka građa pripisana srednjem i kasnom neolitiku. Probno arheološko istraživanje provedeno je s ciljem utvrđivanja potencijala neolitičkog nalazišta za buduća sustavna arheološka istraživanja.