(untitled) (In situ, 2024)
U ožujku 2022. godine provedeno je probno arheološko istraživanje na položaju Pod jarugom u Podgrađu. Istraživanje je provedeno s ciljem utvrđivanja stratigrafskih i kulturnih odnosa na nalazištu koje je 1976. podno Perušićke kose otkrio Š. Batović. Na istraženoj površini od 3 m2 utvrđen je kulturni depozit iz srednjeg neolitika, odnosno danilske kulture.