(untitled) (In situ, 2024)
Godine 1962. na sjevernom ulazu u kanal, uz otok Sv. Petar, otkriven je odlično očuvan teret potonulog rimskog broda. Do 1970. godine površina nalazišta bila je temeljito opljačkana, ali se tijekom zaštitnih istraživanja, provedenih od 1978. do 1980. godine pod vodstvom Marijana Orlića, ipak ušlo u trag mnogim zanimljivim nalazima. Prva sustavna istraživačka kampanja provedena je 2022. godine u suradnji Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta Rhode Island. Istraživanja su rezultirala novim informacijama o brodu i brodskom teretu. U zapadnom dijelu nalazišta otkriveno je još četrnaest čitavih ili gotovo čitavih amfora. Drveni ostatci prilično su loše očuvani zbog stjenovite podloge i male količine sedimenta.