(untitled) (In situ, 2024)
Mjesto potonuća antičkog broda kod rta Letavice nedaleko od Šimuna na otoku Pagu pronašao je tijekom turističkog ronjenja 2018. godine Vedran Dorušić, vlasnik Ronilačkog centra Foka, smještenog u Kampu Šimuni. Riječ je o oko 400 vinskih amfora tipa Lamboglia 2 iz 1. st. pr. Kr., koje leže na padini morskog dna, ocrtavajući oblik potonulog broda. 2022. provedena je četvrta istraživačka kampanja na lokalitetu. Pristupilo se ponovnom čišćenju sjeveroistočnog kraja nalazišta, kako bi se u potpunosti očistile i dokumentirale dvije prije otkrivene olovne prečke antičkih sidara. Jedna sonda postavljena je nad gornji rub sjeveroistočnog dijela nalazišta, kako bi se provjerilo postoje li pod sedimentom očuvani dijelovi drvene brodske konstrukcije. Druga sonda postavljena je pod donji rub jugozapadnog dijela nalazišta, na kojem se pretpostavljalo postojanje brodske kuhinje. U objema sondama potvrđeni su pretpostavljeni nalazi.