(untitled) (In situ, 2024)
Između Zadra i Šibenika prostire se jedan neobičan segment jadranske obale. S jedne je strane Jadransko more, a s druge jezero – Vransko jezero, najveće u Hrvatskoj, između je niska kopnena prevlaka. Zračni pogled na taj prostor pokazuje dva različita dijela – na sjeverozapadu je mreža obrađenih i šumovitih parcela, različite veličine, šikare, naselja i putova, na jugoistoku je mozaik malih parcela prekrivenih vegetacijom. Malo ih je obrađenih, mnogo je šikare, poneki objekt i niz linija, rijetko putova, često suhozidina. Taj mozaik, to su Modrave. Nepostojanje naselja i ravna cesta današnjim su putnicima znak da s nogom na gasu mogu proletjeti, a da pritom i ne stignu promisliti što krije mediteranska šikara oko njih. No nije uvijek bilo tako. Mozaik suhozida i zaraslih maslinika napušten je od ljudi, a ipak je prepun tragova njihove aktivnosti iz različitih vremena.