(untitled) (In situ, 2024)
Uvala Caska nalazi se na sjeveroistočnom dijelu otoka Paga, na samo 3 kilometra zračne udaljenosti od grada Novalje. U uvali se nalaze ostatci antičkog naselja smještenog uz sam rub plodnog Novaljskog i Caskog polja, u kojem su se intenzivnije aktivnosti odvijale u razdoblju od 1. st. pr. Kr. do 3. st. po Kr. Istraživanja lokaliteta započela su 2003. godine, a od 2009. do danas sustavno se, uz kraće prekide, provode u okviru projekta CissAntiqua. Godine 2023. istraživanje je provedeno u drugoj polovici mjeseca svibnja, a odvijalo se na istočnom kraju sektora 1, u zoni D, u kojoj je tijekom prijašnjih godina istražen brod Caska 2 iz 1. st. po Kr.