(untitled) (In situ, 2024)
Tijekom veljače 2023. godine na lokalitetu Štela u Senju, u podrumskim prostorijama Osnovne škole Silvija Strahimira Kranjčevića provedeno je probno arheološko istraživanje. Istraživanje se sastojalo od dokumentiranja antičke vodospreme SB2 otkrivene tijekom izgradnje osnovne škole 1972. godine te probnog iskopavanja provedenog na dijelu poda vodospreme. Osnovni cilj ovog istraživanja bio je dokumentirati vodospremu suvremenijim dokumentacijskim tehnikama te probno sondirati pod vodospreme kako bi se utvrdila tehnika te kronološki okvir izgradnje. Istraživanjem je ustanovljeno postojanje najmanje dviju faza vodospreme.