(untitled) (In situ, 2024)
Tijekom 2023. godine započelo je sustavno istraživanje broda Trstenik 3, a na brodu Trstenik 2 provedeno je uzorkovanje drvene građe od koje je bila izrađena brodska konstrukcija. Brod Trstenik 3 u cijelosti je očišćen od kamenja i sedimenta, ali je fino čišćenje potrebno provesti tijekom sljedeće istraživačke kampanje. Sveukupna dužina broda iznosi oko 11 m, a najveća širina oko 3,5 m. Očuvana su 34 rebra, sastavljena od rebrenica ili polurebrenica i rebrenih nastavaka. Usporedno s istraživanjem broda Trstenik 3, ponovno su otkriveni ostatci broda Trstenik 2, s ciljem sustavnog uzorkovanja drvene građe od koje je brod bio izgrađen. Po završetku posla brod je dugoročno zaštićen in situ.