(untitled) (In situ, 2024)
Brodolom kod rta Letavice za sada je jedino odlično očuvano nalazište u hrvatskom podmorju, nezaštićeno željeznim kavezom, na kojem se redovito provode turistička ronjenja, ali i arheološka istraživanja u kojima sudjeluju svi zainteresirani ronioci. Tijekom istraživačke kampanje 2023. podmorski iskop nastavljen je od jugozapadnog dijela broda u smjeru njegova središnjeg dijela. Izvađeno je sveukupno trideset i šest cjelovitih ili oštećenih keramičkih posuda, a u iskopu je pronađeno i dvadeset diskoidnih keramičkih čepova amfora. U krajnjem južnom dijelu iskopa pojavilo se još čitavih amfora pa će tijekom sljedeće godine biti potrebno nastaviti istraživanje u smjeru juga i istoka.