(untitled) (In situ, 2025)
U sklopu predviđenih aktivnosti projekta Potopljena neolitička nalazišta u podmorju hrvatskog dijela Jadrana (IP-2022- 10-3893, voditelj: M. Parica), bilo je i podmorsko arheološko istraživanje i terenski pregled u podmorju otočića Galešnjaka u blizini mjesta Turnja. Voditelj istraživanja, koje je obavljeno sredinom studenoga, bio je Mate Parica (Sveučilište u Zadru), a zamjenik istraživanja Mladen Pešić (Međunarodni centar za podvodnu arheologiju – Zadar). Istraživanja su bila usmjerena na pregled neolitičkoga komunikacijskog nasipa te sondiranje morskog dna sjeverno od Galešnjaka.