(untitled) (In situ, 2025)
Istraživanje brodoloma kod hridi Malog Školja i ove se godine pokazalo iznimno zanimljivim. Otkriveni su mnogi novi elementi brodske konstrukcije, a najveću pozornost izazvao je niz palubnih greda i dvaju uzdužnih elemenata za njihovo učvršćenje. Osim toga, dosegnuta je i krma broda. U središnjem dijelu otkriveno je 14 okruglih predmeta od bakrenog lima, za sada nepoznate funkcije te 72 kamene kugle od pet različitih kalibara. Sustavno istraživanje potrebno je nastaviti kako bi se proučila kasnorenesansna brodogradnja na prostoru Dubrovačke Republike i njezinih saveznika.