Rezultati novih istraživanja na rtu Ljubljana u Ljupču kod ZadraResults of recent excavations on Cape Ljubljana in Ljubač near ZadarResults of recent excavations on Cape Ljubljana in Ljubač near ZadarResults of recent excavations on Cape Ljubljana in Ljubač near Zadar (In situ, 2024)
Rad donosi pregled rezultata arheoloških iskopavanja na rtu Ljubljana koji su se tijekom 2022. godine odvijali u sklopu terenske nastave Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru.
Keywords: Ljubač; Ljubljana; kasni srednji vijek; novi vijek; utvrda