Arheološki pregled lokaliteta u sjeveroistočnom dijelu Zadarske županije (In situ, 2024)
Rad donosi preliminarne rezultate arheološkog rekognosciranja lokaliteta sa šireg područja Benkovca, Gračaca, Novigrada, Obrovca i Posedarja. U tom prostranom dijelu Zadarske županije mnogobrojna su arheološka nalazišta, koja najvećim dijelom do sada nisu bila istraživana. Pripadaju različitim razdobljima, i to od prapovijesti pa sve do ranog novog vijeka.
Keywords: arheološko rekognosciranje; Benkovac; Gračac; Novigrad; Obrovac; Posedarje