Biokovo – Lokva (In situ, 2024)
Tumul na Lokvi nalazi se na 1467 m n. v. u predjelu Biokovske vršne zaravni. Arheološkim istraživanjima otkrivena su 3 ukopa. Najraniji pokojnik pronađen je s ostatcima keramičke posude koja je po obliku i ukrasu specifična za ranobrončanu Cetinsku kulturnu grupu. Kamena grobna konstrukcija ovog groba sekundarno je poslužila za naknadne ukope u 14. odnosno 15. stoljeću.
Keywords: Biokovo; tumul; cetinska kultura; brončano doba; srednji vijek