Na granici dvaju svjetova – projekt MIGRASSI (In situ, 2024)
Na krajnjem zapadnom uglu Vranskog jezera, pedesetak metara od njegove obale, nalaze se dvije nekropole odvojene zidom – Crkvina i Maksanova gomila. Po čemu su se za života razlikovali ljudi pokopani na njima da zadnje počivalište nisu mogli naći na istom mjestu? Odgovor na to pitanje u središtu je projekta i istraživanja o kojima je riječ u radu.
Keywords: Vransko jezero; Pakoštane; Crkvina; Maksanova gomila; Migrassi