Probno istraživanje trećeg antičkog broda na Trsteniku u Kaštel Sućurcu (In situ, 2024)
Godine 2006. uz jugozapadni kraj linearne konstrukcije Neven Lete otkrio je ostatke broda ispunjenog velikim kamenjem i namjerno potopljenog s ciljem učvršćenja operativne obale. Tijekom istraživanja 2020. godine Neven Lete i Vedran Dorušić otkrili su ostatke još dvaju brodova. Rad donosi preliminarne rezultate istraživanja trećeg broda. Na brodu je sa sjeverne strane zamijećeno deset rebara, dok se s južne strane raspoznaje njih šest, od kojih su prva tri vjerojatno dijelovi sjevernih rebara. Istovremeno s iskopom na prostoru broda Trstenik 3 nastavila se pratiti konstrukcija operativne obale u smjeru sjevera.
Keywords: Kaštel Sućurac; Trstenik; antika; brod; operativna obala