Zaštitno arheološko iskopavanje u Stinici (In situ, 2024)
Tijekom svibnja 2022. godine provedeno je zaštitno arheološko istraživanje u luci u Stinici na području izgradnje tipskog sanitarnog čvora u luci.  Istraživanje u Stinici je pokazalo da se i na ovom području rasprostire kulturni sloj koji se povezuje s razdobljem antičke Ortople.
Keywords: zaštitno iskopavanje; Stinica; antika; Ortopla