Testiranje opreme na novovjekovnom brodolomu Otočac (In situ, 2024)
Projekt Primjena i potencijali nedestruktivnih metoda arheoloških istraživanja na primjeru novovjekovnog brodoloma Otočac na Korčuli potaknut je idejom o prikupljanju podataka mjerenjem električnog potencijala i pH-vrijednosti te multispektralnom fotografijom. Projekt je pokrenut s ciljem testiranja nedestruktivnih, cjenovno prihvatljivih i korisniku pristupačnih metoda daljinskog istraživanja za analizu arheoloških nalazišta.
Keywords: Novi vijek; Otočac; brodolom; Korčula