Arheološka istraživanja na Lergovoj gradini (In situ, 2024)
U ožujku 2023. obavljena je druga faza arheoloških iskopavanja na Lergovoj gradini, liburnskom naselju s markantnim bedemom. Riječ je o sondi 3 koja je u gornjem dijelu sadržavala različite nalaze iz posljednjih nekoliko stoljeća prije Krista, poput ulomaka amfora i sjevernoafričkog novca. Na dnu sonde otkrivena je keramika iz srednjeg brončanog doba.
Keywords: Lergova gradina; srednje brončano doba; mlađe željezno doba