Terenski pregled šireg zadarskog područja – arheološka valorizacija rimskog katastra (In situ, 2024)
Tijekom 2022. i 2023. godine provodio se terenski pregled šireg zadarskog gradskog područja u svrhu evidentiranja i dokumentiranja potencijalnih ostataka antičke centurijacije zadarskog agera.
Keywords: Zadar; ager; centurijacija; limes