Arheološka istraživanja na Gradini svetog Ivana na otoku Korčuli (In situ, 2024)
U radu se prikazuju preliminarni rezultati druge sezone arheoloških istraživanja na Gradini svetog Ivana na zapadnom dijelu otoka Korčule. Nove tri sonde otvorene na kritičnim pozicijama lokaliteta potvrdile su njegovu okupaciju tijekom srednjeg brončanog doba, kasne antike i novog vijeka. Veliku novost predstavio je ukop iz 11./12. stoljeća koji otvara mogućnost postojanja i ranosrednjovjekovne faze inicijalno ranokršćanske, a potom i kasnosrednjovjekovne crkvice svetog Ivana.
Keywords: Korčula; Gradina svetog Ivana; brončano doba; kasna antika; srednji i novi vijek