Reljina pećina (In situ, 2024)
U studenome 2023. godine provedeno je prvo arheološko istraživanje Reljine pećine smještene na primorskoj padini južnog Velebita. Preliminarna tipološka analiza lončarije uputila je na korištenje pećine tijekom razdoblja neolitika, eneolitika, brončanog doba te srednjeg vijeka. Kombinacija arheoloških istraživanja i razgovora s pastirima iz neposredne okolice pećine omogućila je interpretaciju korištenja ovog speleološkog objekta u recentnim i u starijim razdobljima.
Keywords: Velebit; Reljina pećina; prapovijest; srednji vijek; etnografija