Nastavak sustavnog istraživanja ostataka antičkog brodoloma iz 2. st. po Kr. kod otoka Ilovika (In situ, 2024)
Tijekom listopada 2023. nastavljeno je sustavno istraživanje ostataka antičkog brodoloma iz 2. st. po Kr. kod otoka Ilovika. Tijekom istraživačke kampanje otkriveno je još četrnaest čitavih ili djelomično oštećenih amfora te četiri komada antičkog novca. Utvrđeno je da je novac pronađen 2022. kovan u doba cara Hadrijana, a među izvađenim amforama raspoznate su četiri varijante.  Površinski pregled terena u blizini brodskog pristaništa na Iloviku rezultirao je otkrićem skupine ulomaka keramičkog posuđa koje bi moglo pripadati neolitičkom dobu.
Keywords: brodolom; antika; jadranske amfore ravnog dna; rimski novac; prapovijesno nalazište