Nastavak podmorskog istraživanja na Trsteniku u Kaštel Sućurcu (In situ, 2025)
S obzirom na to da je tijekom istraživačke kampanje 2023. godine u cijelosti otkriven brod Trstenik 3, ovogodišnji radovi bili su usmjereni na fino čišćenje, uklanjanje proveza i izradu potpune dokumentacije o stanju brodske konstrukcije. Brod se sastoji od kobilice, početnog dijela pramčane i krmene statve, šest vojeva sa svake strane (sastavljenih od jedanaest platica sa sjeverne i osam platica s južne strane), po jedne bokoštitnice sa svake strane (sedmi voj), trideset i četiri rebra koja se sastoje od rebrenica ili polurebrenica te rebrenih nastavaka, triju proveza sa sjeverne i dviju proveza s južne strane te dvaju kratkih elemenata postavljenih, čini se, za pridržavanje proveza.
Keywords: Trstenik; Kaštel Sućurac; rimski gospodarski kompleks; brod Trstenik 2; brod Trstenik 3