Rimsko imanje na lokalitetu Beneficij-Gudulija, otok Korčula (In situ, 2025)
U radu se donose rezultati arheoloških iskopavanja na lokalitetu Beneficij-Gudulija kod Vele Luke na otoku Korčuli na kojem su još sredinom 20. stoljeća zabilježeni ostatci rimskoga ruralnog imanja. Ovogodišnja istraživanja nastavak su na ona započeta 2018. godine u suradnji Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru te Centra za kulturu Vela Luka kojima se pomalo otkrivaju prostorni i sadržajni opsezi lokaliteta, ali i dinamika života na njemu u razdoblju od 1. do 6. stoljeća.
Keywords: Beneficij-Gudulija; otok Korčula; vila rustika