Brodolom iz 1. st. pr. Kr. kod rta Letavice na otoku Pagu (In situ, 2025)
Istraživanje odlično očuvanih ostataka potonulog broda kod rta Letavice nastavilo se i tijekom 2024. godine, uz financijsku podršku Ministarstva kulture i medija RH. Kao i prethodne godine, radovima je obuhvaćena južna strana nalazišta, tj. mjesto na kojemu se pretpostavlja postojanje brodske kuhinje. Među nalazima ističe se potpuno očuvana čaša od smeđeg stakla, izrađena tehnikom lijevanja. Pronađeno je i nekoliko cjelovitih ili djelomično očuvanih keramičkih posuda te ostatci većega metalnog recipijenta.
Keywords: antički brodolom; 1. st. pr. Kr.; amfore tipa Lamboglia 2; staklena čaša; olovna obloga