Soline na Korčuli – istraživanja 2024. (In situ, 2025)
U sklopu projekta Hrvatske zaklade za znanost (Potopljena neolitička nalazišta u podmorju hrvatskog dijela Jadrana IP-2022-10-3893), tijekom svibnja 2024. provedena su podmorska arheološka istraživanja na lokalitetu Soline. Istraživanjem površine 3 x 6 metara, definiran je kraj unutarnje strane obalnog zida. Istraživani je prostor povišeniji u odnosu na ostale dijelove obalnog zida, te najvjerojatnije pronađena konstrukcija pripada fortifikacijama koje su dio ulaznog dijela u kasnoneolitičko naselje.
Keywords: Soline; Korčula; neolitik; naselje; HRZZ