Pakoštane – Crkvina, posljednje počivalište na obali Vranskog jezera (In situ, 2025)
Nakon višegodišnje pauze, u proljeće 2024. nastavljena su istraživanja lokaliteta Crkvina u Pakoštanima na obali Vranskog jezera. Ovogodišnja istraživačka kampanja usredotočila se na prostoriju uz južni brod crkve gdje je ispod sloja popločanja istražen niz grobova s brojnim pokojnicima.
Keywords: Pakoštane; Crkvina; srednji vijek; groblje; grobovi