(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2017)
Svrha istraživanja bila je komparativna analiza računalnih integriranih knjižničnih sustava (WebOPAC), koji se temelje na i/ili pružaju Web 2.0 usluge, kroz pregled nekoliko važnijih knjižničnih sustava u Mađarskoj i SAD-u. Istraživanje je provedeno na 19 mjesnih knjižnica i 67 knjižnica viokoobrazovnih ustanova u Mađarskoj. Osim toga, analiziran je i integrirani knjižnični sustav od 39 sveučilišnih knjižnica u SAD-u. Primjenjene su induktivne i kvantitativne metode. U ovom istraživanju odabrane mađarske i američke sveučilišne knjižnice proučene su iz perspektive Web 2.0 usluga te su uspoređene glavne karakteristike Web 2.0 usluga koje navedene knjižnice nude. Analizirani su sadržajni elementi, statistički podatci te uspoređene glavne razlike. Predložene su dodatne učinkovite online usluge.