(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2017)
Rad donosi dio rezultata istraživanja1 provedenog u svibnju 2015. godine u Osijeku na uzorku od pet liječnika i pet nastavnika hrvatskog jezika i književnosti. Cilj istraživanja bio je utvrditi kategorije informacijskih izvora koje koriste stručnjaci različitih profesija pri obavljanju svoga posla te je u tu svrhu korišten metodološki okvir informacijskih horizonata koji je predložila autorica D. Sonnenwald. U ovom su radu predstavljeni rezultati prikupljeni kvalitativnom metodom mapa informacijskih horizonata ispitanika. Rezultati istraživanja pokazuju kako liječnici u većoj mjeri koriste mrežne izvore, a nastavnici tiskane iako te izvore u velikoj mjeri koriste i jedni i drugi. Mlađi ispitanici uključuju više informacijskih izvora u svoje informacijske horizonte od starijih, ali stariji ispitanici u većoj mjeri koriste mrežne izvore. Doprinos je ovoga rada provođenje jednoga od prvih istraživanja toga teorijskog okvira u situacijama vezanima uz posao.