(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2015)
Rad donosi rezultate analize studije slučaja provedene na uzorku od 17 mrežnih mjesta koji se identificiraju kao agregatori elektroničkih knjiga, 5 platformi za objavljivanje sadržaja te 16 mrežnih mjesta koja se predstavljaju kao trgovine elektroničkim knjigama. Tijekom istraživanja traženi su odgovori na niz pitanja: odakle je mrežno mjesto, tko mu je vlasnik, što su mu djelatnosti, koje distribucijske kanale koristi, koje usluge nudi, što omogućuje korisniku, koji su jezici zastupljeni, kako štiti sadržaj, koliko je autora i knjiga dostupno, koja nakladnička područja pokriva, koji su formati i oblici zaštite dostupni i sl. Rezultati predstavljeni u radu prikazuju geografsku raspodjelu analiziranih tvrtki, raspodjelu tvrtki prema godini nastanka, raspodjelu tvrtki prema djelatnosti, broj različitih ulaznih formata u tvrtkama koje obavljaju djelatnost agregacije, zasebnu uslugu konverzije, izlazne formate u tvrtkama koje obavljaju djelatnost agregacije, distribuciju na platforme i knjižare, opcije zaštite sadržaja, mogućnosti uređivanja sadržaja u oblaku, modele naplate usluge te ostale identificirane usluge.