(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2015)
U radu se propituje vjerodostojnost studija nakladništva kao akademske discipline, pri čemu ih se pokušava smjestiti unutar područja društvenih znanosti i kontekstualizirati njihov uspjeh. Argumentira se da je moguće usvojiti primjereniji okvir kako bi se opisalo što rade – ili bi trebali raditi – ljudi koji proučavaju promjene u izdavanju knjiga, i na teorijskoj i na metodološkoj razini. Rad započinje pregledom znanstvenog i akademskog konteksta u Francuskoj koji se odnosi na nakladništvo knjiga, naglašava se njegova geneza i trenutni razvoj. Ističu se zamke s kojima se suočava pod-područje poput nakladničkih studija i naposljetku daju prijedlozi polazišta za stimulativnu analizu nakladništva, zagovarajući interdisciplinaran pristup koji njeguju društvene znanosti. Rad se temelji na dugoročnom proučavanju područja nezavisnog tiska u Francuskoj što je nadopunjeno pregledom literature u ovom području.