(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2015)
Namjera je rada repozicionirati nakladničke studije u sklop dugog procesa koji se proteže od početka povijesti knjige do suvremenih istraživanja kulturnih industrija. Rad postavlja pitanja o interdisciplinarnosti i mogućnosti da se nakladništvo razmatra neovisno o drugim sektorima medija i kulturne ponude. Nakladništvo je dio širokog industrijskog spektra, a analize istodobno postaju sve segmentiranije prema sektorima proizvodnje i znanstvenim područjima. Iz perspektive struke, uz probleme koji nastaju zbog takvog dvojnog usmjerenja, nužno je propitati i preispitati koncept ’nakladničkih studija’.