(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2015)
Rad pruža pregled hrvatskih prijevoda IFLA-inih dokumenata, normi, priručnika i smjernica u izdanju Hrvatskoga knjižničarskog društva (HKD), bilo da je riječ o samostalnim izdanjima u omeđenim publikacijama ili sastavnicama u zbornicima radova ili serijskim publikacijama. U tu je svrhu izrađena i bibliografija prijevoda zaključno s 2014. Podaci o objavljenim prijevodima analiziraju se prema kvantitativnim i kvalitativnim parametrima. Na temelju prikupljenih podataka pokušava se utvrditi postoji li potreba za daljnjim objavljivanjem prijevoda IFLA-inih dokumenata u izdanju HKD-a. Rad doprinosi uvidu u problematiku nakladništva stručnih društava u Hrvatskoj.