(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2015)
U radu se daje pregled literature s područja informacijskog ponašanja studenata. Postoji velik broj istraživanja o različitim aspektima informacijskog ponašanja studenata te rad prikazuje samo neke od ključnih aspekata i pristupa. Istraživanja se provode od početka 1970-ih, kada su većinom bila usmjerena na kontekst korištenja knjižničnih usluga. Tijekom posljednja dva desetljeća broj istraživanja se znatno povećao te se proširio fokus istraživanja. Pregled se odnosi prvenstvo na sljedeće aspekte: traženje i korištenje informacija u različitim predmetnim područjima, utjecaj obrazovnog konteksta i osobina ličnosti na informacijsko ponašanje, te korištenje elektroničkih izvora u obrazovanju. U radu se također navode istraživački problemi koji su istaknuti kao moguće teme za daljnja istraživanja.