(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2014)
U radu se analizira temeljna nomenklatura nakladničkih aktivnosti u Republici Hrvatskoj i u Europskoj Uniji, te se bavi izazovima budućih komparativnih studija koje se bave strukturom klasifikacije. Kreativne i kulturne industrije pokušavaju iznaći optimalnu klasifikaciju kojom bi se kreativne/kulturne aktivnosti definirale, pratile i usmjeravale. Klasifikacijski okviri u nekim su državama EU suglasni oko navedenih razvrstavanja, a u drugima se tek traže nomenklaturna rješenja. O nomenklaturnom ustroju kulturne i kreativne industrije izrađuju se studije, a samo neke od njih okvir su ovoga rada (ESSnet-Culture 2011. i 2012.). Nakladnička je djelatnost razvrstana prema Nacionalnoj klasifikaciji djelatnosti Republike Hrvatske (NKD 2007 – NN 58/2007.) kao razred 58 „izdavačka djelatnost“, a uz nju se navode ostale aktivnosti: „izdavanje knjiga“ (58.11), „izdavanje imenika i popisa korisničkih adresa“ (58.12), „izdavanje novina“ (58.13), „izdavanje časopisa i periodičnih publikacija“ (58.14), „ostala izdavačka djelatnost“ (58.15).