(untitled) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2011)
Cilj je radnje predstaviti istraživanje odabranih knjižnih uveza i njihove strukture na odabranim primjerima sačuvanih slovenskih srednjovjekovnih kodeksa. Opis i analiza istraživanja ograničeni su na tvrde uveze rukopisa pohranjenih u zbirkama slovenskih javnih knjižnica i arhiva. Sintetski su predstavljene odabrane strukture uveza, tehnike uvezivanja i materijali koji su korišteni za uvezivanje ili preuvezivanje srednjovjekovnih rukopisa do 16. stoljeća. Polazište istraživanja bio je popis sačuvanih spomenika knjigoveštva, koji obuhvaća sve raspoložive podatke uključujući primjerice i skice, šrafure (sjenčanja) olovkom i fotografije. Doprinos je radnje predstavljanje metodologije korištene u istraživanju kao i opis procesa koji je rezultirao izradom obrazaca za opis koji se odnose na konzerviranje knjižnih uveza. Radnja je zaključena završnim opservacijama proizašlim iz analize slovenskih zbirki rukopisnih kodeksa.