Teorijski pristupi istraživanju e-knjige (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2016)
Usvajanje i kontinuirana upotreba inovacija od strane društva, organizacija i pojedinaca predmetom je istraživanja još od 1930-ih. Niz različitih teorija oblikovano je kako bi odgovorilo na različitu brzinu kojom se inovacije usvajaju i čimbenike koji utječu na taj proces. Ovaj rad razmatra teorije usvajanja inovacija s posebnim osvrtom na fenomen e-knjige kao kulturalnu inovaciju koja utječe na pojedince, organizacije te one koji stvaraju nacionalne politike. U radu će se predložiti teorije koje su najprikladnije za različite razine usvajanja inovacije.
Keywords: e-knjiga; teorija usvajanja inovacija