Litavski književni časopisi: digitalni ili tiskani? (Iz perspektive njihovih antagonista) (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2016)
Cilj je ovoga rada analizirati mogućnosti (i namjere) litavskih književnih časopisa da se objavljuju samo u digitalnoj inačici. Polazi se od pretpostavke da će umreženo društvo, na koje utječu brzi potrošački trendovi, vjerojatnije birati digitalne časopise i novine, pa su time i književni časopisi izazvani ponovno razmotriti svoje nakladničke strategije. Nekoliko je vrlo važnih razloga zašto književni časopisi trebaju razmisliti o mogućnosti napuštanja tradicionalnih tiskanih izdanja i prijeći samo na digitalne inačice. Stavovi urednika književnih časopisa prema mogućim (ili nužnim) tipološkim promjenama mogu se sažeti u rečenicu koju je izjavio jedan od sudionika istraživanja: „Najveći je problem dobiti više novca iz državnog fonda. Ostalo je u redu.” Kako bi se saznalo štoo ovim pitanjima misle urednici popularnih književnih časopisa, intervjuirana su tri glavna urednika.
Keywords: Litva; književni časopisi; nakladništvo