Studiji nakladništva na trećoj razini: slučaj Litve (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2015)
Nakladnička istraživanja, u sklopu znanosti o knjizi, imaju dugu tradiciju u Litvi, a danas se smatraju neovisnom znanstvenom granom unutar komunikacijskih i informacijskih znanosti. Cilj ovoga rada je, na temelju izvora, analizirati rad Instituta za proučavanje knjige i dokumentacije (Institute of Book Science and Documentation) na Sveučilištu Vilnius u pokretanju studija nakladništva na doktorskoj razini te istaknuti postignuća, slabe točke, mogućnosti i prijetnje u planiranju budućeg usavršavanja znanstvenika unutar te grane. Glavni istraživački resurs predstavlja dokumentacija relevantna za doktorske studije u Litvi na Sveučilištu Vilnius i za polje komunikacijskih i informacijskih znanosti, kao i doktorski studijski programi unutar komunikacijskih i informacijskih znanosti, opis discipline, popisi studenata doktorskih studija, kazala studentskih publikacija i drugi arhivski dokumenti doktorskih studija na Institutu za znanost o knjizi i dokumentaciji Fakulteta za komunikaciju (Faculty of Communication) Sveučilišta Vilnius.
Keywords: istraživanja u nakladništvu; doktorski studiji; Litva