Interdisciplinarnost u istraživanju molitvenika i katekizama (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2011)
Svrha je rada istražiti različite pristupe proučavanju molitvenika i katekizama, građibkoja se uglavnom svrstava u pobožnu literaturu i veže uz Crkvu i njezino učenje. U uvodnom dijelu rada dane su definicije molitvenika i katekizma te njihove razlike i tipologije. U drugom dijelu rada predstavljeni su rezultati pretraživanja triju najvećih skupnih kataloga u Hrvatskoj (Crolista, Metelwina i Zakija), potom kataloga Nacionalne i sveučilišne knjižnice, Hrvatske znanstvene bibliografije te portala HRČAK kako bi se dobio uvid u literaturu u kojoj su istraživani molitvenici i/ili katekizmi, a s ciljem izdvajanja znanstvenih polja i grana kojima su takve publikacije predmet bavljenja. Literatura dobivena pretraživanjem tematski je analizirana te su na temelju UDK klasifikacijskih oznaka utvrđena polja i grane odnosno pristupi navedenoj temi. Time se nastojalo utvrditi opseg interdisciplinarnosti istraživanja koje se u posljednje vrijeme sve više aktualizira u znanstvenim krugovima. Temeljni je doprinos rada dobivanje uvida u načine istraživanja i bavljenja molitvenicima i katekizmima koje primjenjuju različite znanosti i struke.
Keywords: katekizmi; molitvenici; istraživački pristupi; interdisciplinarnost