Monografije o Hrvatima u Vojvodini od 1990. do 2008. - osnovne informacije (Libellarium: časopis za istraživanja u području informacijskih i srodnih znanosti, 2011)
Cilj je radnje prezentirati monografske publikacije o Hrvatima u Vojvodini u razdoblju od 1990. do kraja 2008. godine. Radnja donosi popis od 137 monografskih publikacija objavljenih u navedenom razdoblju, koje su tematski vezane uz društveni i kulturni život Hrvata u Vojvodini. Riječ je o djelima koja su heterogena po cijelom nizu značajki - od opsega, preko složenosti i obuhvata teme pa do znanstvene relevantnosti, no u jednu ih cjelinu okuplja istost teme.Popis publikacija o vojvođanskim Hrvatima objavljen je slijedom koji prati podjelu prema Univerzalnoj decimalnoj klasifikaciji te abecedni popis autora, s tim da su anonimne i publikacije s više autora stavljene na početak niza. Usto, radnja sadrži i kratku analitičku obradu o mjestu objavljivanja djelâ i mjestu djelovanja autorâ, jeziku objave te području znanosti i tematici koja je u njima obrađena.Doprinos je radnje sastavljanje vremenski definirane regionalne bibliografije koja po prvi put predstavlja sve poznate monografske publikacije o vojvođanskim Hrvatima u navedenom razdoblju.
Keywords: bibliografija; monografije; Hrvati; Vojvodina