Društveno odgovorno poslovanje i hrvatska gospodarska praksa - Raguž, Ivona Vrdoljak; Hazdovac, Kate (Oeconomica Jadertina, 2017)
Primjena društveno odgovornog poslovanja danas je sve popularnija i postala je ustaljenom praksom u razvijenom svijetu, prvenstveno zato što se pokazalo kako od ovakve prakse imaju koristi svi uključeni. Tako je godina 2005. proglašena Europskom godinom društvene odgovornosti. Budući da društveno odgovorno poslovanje postaje sve značajnijim elementom u postizanju konkurentnosti i efikasnog poslovanja suvremenih poduzeća, postavlja se pitanje tendencije društvene odgovornosti u hrvatskom gospodarstvu i koja su to poduzeća koja su preuzela takav sustav rada. Ovim istraživanjem pokušat će se utvrditi koliku ulogu ima društveno odgovorno poslovanje, odnosno je su li i u kojoj mjeri poduzeća u Hrvatskoj prihvatila društveno odgovorno poslovanje kao standardni način poslovanja.
Keywords: društvena odgovornost; društveno odgovorno poslovanje; razvoj društveno odgovornog poslovanja; trendovi društveno odgovornog poslovanja; hrvatska gospodarska praksa