SUSTAINABLE TOURISM – An Interdisciplinary Approach - Krajnović, Aleksandra; Bušelić, Marija (Oeconomica Jadertina, 2017)
Monografija SUSTAINABLE TOURISM – An Interdisciplinary Approach (Održivi turizam – interdisciplinarni pristup) izdao je 2013. godine Fakultet za ekonomiju i turizam "Dr. Mijo Mirković" Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli. Urednica je prof. dr. sc. Denisa Krbec, a recenzenti Andreas Kagermeier (Sveučilište Trier, Njemačka), Darko Prebežac (Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatska) i Martina Vidovic (Odjel za ekonomiju, Rollin College, USA). Izdana je na engleskom jeziku. Knjiga je rezultat stvaralačkog napora tima znanstvenog projekta pod nazivom "Održivi turizam u Hrvatskoj: okusi Istre" (projekt broj 303-0000000-2451) financiranog od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske (2007. – 2012.). Smisao samog projekta i ove monografije – svojevrsnog zbornika radova na temu, kako navodi urednica monografije Denisa Krbec, bio je skrenuti pažnju i produbiti istraživanja na temu održivog turizma, odnosno održivosti u turizmu kao "vodeće socijalne aktivnosti u suvremenoj ekonomiji" (Krbec, 2013). Cilj je bio prikazati rezultate petogodišnjeg istraživanja na znanstvenom projektu, ali i potaknuti daljnja istraživanja na socijalnom, ekonomskom, kulturalnom, povijesnom i drugim aspektima (održivosti) turizma, odnosno potaknuti
Keywords: sustainable tourism