Razvoj instrumenta za mjerenje zadovoljstva poslom zaposlenika - Empirijska istraživanje na Sveučilištu u Zagrebu - Dražić Lutilsky, Ivana; Pološki Volić, Nina; Galić, Zvonimir (Oeconomica Jadertina, 2017)
Zaposlenici su ključ uspjeha bilo koje profitne i neprofitne organizacije, te je zbog toga neophodno razviti neki instrument za mjerenje zadovoljstva zaposlenika na Sveučilištu u Zagrebu. Kvaliteta nastavnika je važna dimenzija zadovoljstva visokim obrazovanjem kod studenata. Bez profesionalnih, motiviranih i entuzijastičnih nastavnika i nastavnika zadovoljnih svojim radom upitni su rezultati sustava visokog obrazovanja. Svrha ovog rada je pokazati razvoj takvog instrumenta za mjerenje i pokazati rezultate provedenih empirijskih istraživanja koja su testirala zadovoljstvo poslom zaposlenih na visokim učilištima na Sveučilištu u Zagrebu u Republici Hrvatskoj. Istraživanje se provelo u 2013. godini ne četiri fakulteta. Istraživanje je provedeno kao dio projekta koji se odnosi na razvoj integriranog izvješćivanja za visokoškolske ustanove koji je uključivao mjerenje zadovoljstva studenata, financijskih pokazatelja i razvoj poslovnih procesa, a svrha je bila prikazati korisnost podataka dobivenih tim instrumentima u vezi s poboljšanjem obrazovnih procesa visokih učilišta. Rezultati istraživanja pokazuju da su zaposlenici Sveučilišta u Zagrebu općenito zadovoljni s poslom.