Analiza ETIS sustava pokazatelja za ocjenu i praćenje održivosti turizma u gradu Splitu, Hrvatska - Pavlinović Mršić, Slađana; Čale, Dubravka (Oeconomica Jadertina, 2020)
ETIS je alat koji služi poboljšanju održivosti turističkog odredišta. Ovim se istraživanjem željelo pridonijeti primjeni navedenog alata u gradu Splitu. Cilj istraživanja je bio utvrditi postojeće stanje i mogućnosti poboljšanja primjene ETIS-a u Splitu. Za svaki pokazatelj utvrđeni su podaci kojima Grad Split trenutačno raspolaže te dodatni postojeći podaci koje bi trebao prikupljati iz drugih izvora. Pokazatelje koji nisu obuhvaćeni raspoloživim podacima potrebno je pratiti provođenjem anketnih upitnika raspoloživima u kompletu alata ETIS. Analiza je pokazala da su pokazatelji Utjecaja na okoliš najmanje obuhvaćeni postojećim podacima te se preporučuje ponajprije uložiti napor u prikupljanje podataka u okviru ove skupine pokazatelja.
Keywords: održivi turizam; ETIS; pokazatelji; Split; destinacija