Struktura bilance kao pokazatelj lošeg poslovanja - Bolfek, Berislav; Stanić, Milan; Tokić, Marija (Oeconomica Jadertina, 2017)
U današnje se vrijeme gotovo sve poslovne aktivnosti odvijaju uz određene rizike. Ti rizici mogu biti potpuno različiti. Postoje na primjer: rizici od konkurencije, rizici nedostatka sirovina, rizici nemogućnosti pronalaska tržišta za svoje proizvode, rizici nemogućnosti naplate svojih potraživanja, rizici neadekvatne ponude na tržištu rada i mnogi drugi rizici na koje se može, ali i oni na koje se ne može utjecati. Izuzetno je važno da se rizici na koje se može utjecati smanje na najmanju moguću mjeru i da ih se uvijek ima u vidu. Jedan od vrlo velikih rizika u poslovanju svakog trgovačkog društva, o kojemu se mora voditi stalna briga je rizik od neadekvatne strukture bilance trgovačkog društva. Predmet ovoga istraživanja su bilance jednog trgovačkog društva "S" iz Slavonskog Broda u promatranom razdoblju od 2006. godine do 2009. godine. Cilj je prikazati kako su strukture bilanci po pojedinim godinama ukazivale na poremećaje u poslovanju.